Het gesprek

Let wel. Dit wordt een verhelderend gesprek.
Gevoerd vanuit een onverwachte blik op jouw situatie, op jouw vragen rond leven en werk. Met als resultaat dat je nieuw perspectief krijgt. Dat je duidelijk voor ogen zult krijgen wat je mogelijk ‘deep down’ wel weet, maar waaraan je in je beslissingen en handelen misschien te weinig ruimte geeft. Zodat het onzeker wordt of je ooit wel zult bereiken waarnaar je in wezen verlangt.

Betekenis is de ingang tot verheldering: de betekenis die je aan je situatie geeft.

Betekenisgever zijn we allemaal.
Soms zie je geen gat meer in leven en werk. Is alles zwart. Of bijna alles. Dan is het enige wat je wilt: dat niet ervaren. Wegrennen, of afleiding zoeken. Maar als je dat doet, dan geef je je situatie de betekenis van een foltering. Alleen maar ellende en pijn: een zinloze beproeving waar je maar beter voor weg kunt lopen. Maar je kunt het ook anders zien. Stel nu dat jouw situatie is ontstaan omdat jij, net als iedereen, een bron in je hebt van passie en van inspiratie. Een bron die echter bedekt is geraakt met alles wat jou in de loop der jaren is aangekleefd. Teleurstellingen, pijnlijke ervaringen. En door de oordelen die je, door dat al, van jongs af aan over jezelf hebt geveld. En daardoor voelt je situatie als een foltering. Maar als je er eens bij stil zou staan, zul je zien wat daaronder verborgen ligt: de bron die je zo graag terug wilde krijgen. Niemand wil graag zijn aandacht richten op iets dat onaangenaam is. Tenzij .. Tenzij het gaat om barensweeën. Want dan heeft de pijn een betekenis. Het blijft niet zo. Je gaat ergens heen. En vooral: er wordt door jou iets geboren. Door het geboorteproces krijg je weer beschikking over je bron.

Het verschil tussen foltering en barensweeën zit in de betekenis. Je zult die alleen vinden als je er zelf naar op zoek wilt gaan. Ons gesprek biedt je een ingang waarmee je zicht krijgt op je verborgen inspiratie. Op de reden waarom die bron van passie bedekt is geraakt en waarom je misschien bent uitgeput of opgebrand. Op je verlangen om die bron en dus jezelf vrij te maken. En op de blokkades die je daartoe op hebt te ruimen. Folteringen kunnen barensweeën worden als je de betekenis ziet van je weg.

Ik ben Sybe Dijkstra, je gesprekspartner over zin in leven en werk. Als het je daaraan ontbreekt en je het weer terug wilt krijgen. Als je nieuw perspectief zoekt. In je werk, bij loopbaanvragen, outplacement en re-integratie. Of ‘gewoon’ voor een gesprek over jouw Zin in leven en werk. Hoe je die kunt terugvinden. We zijn niet in vijf minuten uitgepraat. We doen allebei vooraf ons huiswerk. Dit is dan ook niet gratis.

Wil je er meer over weten? Bel of mail me! Ik zal je dan een persoonlijk tipje van de sluier onthullen van wat er voor jou mogelijk is.